Geef aan het project voor de reumavriendelijke pilstrip

van totaal € 128.000 (0%)

Het is toch te gek voor woorden dat mensen met reuma hun medicijnverpakking niet goed open krijgen?

"Dat moet beter kunnen. Daarom gaan we concepten bedenken, ontwerpen en testen op basis van wat mensen met reuma wél kunnen en hoe ze met verpakkingen omgaan.”  - Roland ten Klooster, Professor packaging design Universiteit Twente -

Niet voor niets besteedde de media veel aandacht aan de samenwerking van ReumaNederland met de Universiteit Twente. Luister hier naar het interview voor het met Sija de Jong, Manager Patiëntenbelangen ReumaNederland, bij NPO 1.

 

 

Samen naar gebruiksvriendelijke medicijnverpakking

Bijna twee derde van de mensen met reuma krijgt hun medicijnverpakking niet open, blijkt uit onderzoek. Vooral de pilstrip is lastig te openen als je beperkte kracht in je handen hebt. Het doet pijn en maakt je afhankelijk van anderen of een hulpmiddel. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?

ReumaNederland is samen met de Universiteit Twente het project gestart om een reumavriendelijke pilstrip te maken. In de eerste fase gaan de onderzoekers nieuwe concepten voor de pilstrip bedenken, ontwerpen en testen samen met mensen met een vorm van reuma. De uitkomst? Een prototype dat echt het verschil maakt voor mensen met reuma. Voor deze eerste fase hebben we € 128.000 nodig. In de tweede fase wordt dit prototype verder uitgewerkt. Dan verbinden we  ook beleidsmakers en geneesmiddelenfabrikanten aan dit project. Zodat we de verdere stappen kunnen zetten om te komen tot een pijnvrije en gebruiksvriendelijke pilstrip. Daarvoor hebben we jouw hulp nodig!

Help mee en maak het verschil

De gebruiksvriendelijke pilstrip moet er komen! Zodat mensen met reuma gewoon zonder pijn of klachten hun medicijnen kunnen innemen. Medicijnen die noodzakelijk zijn om de enorme impact van reuma een beetje dragelijker te maken.

En dus willen we de financiering voor dit project zo snel mogelijk rond krijgen. Als eerste voor fase 1 € 128.000,-, maar hopelijk ook voor het vervolg. Jouw donatie kan eraan bijdragen dat de gebruiksvriendelijke pilstrip er komt.